Začal 14. Mariánský podzim, další z mezinárodních folklorních festivalů na západě Čech

14. září 2018 14:00

Nadcházející víkend bude v Mariánských Lázních patřit zpěvu, tanci, dobrému jídlu a pití. Město se promění v kulisu pro 14. Mariánský podzim, který přivítá na dvě stovky účinkujících z Čech, Slovenska a Polska.

Festival začal ve čtvrtek ochutnávkou vína za doprovodu souboru Jadlovec. V pátek vezmou dudáci diváky na procházku po městě. Budou jim k tomu hrát nejznámější české písničky. Večer se uskuteční galakoncert „Roztančené divadlo, aneb to nejlepší z folkloru" v Městském divadle.

Víkend nabídne bohatý program v ulicích města, tradiční výrobky na jarmarku a spoustu zábavy nejen pro děti. Pivo a víno potečou plným proudem. Na scéně na kolonádě se mimo jiné představí tanečníci z Mexika. Divadélko Chůdadlo pobaví diváky v krátkých vstupech. Program doplní výstava fotek u Balbínova pramene.

V neděli dopoledne proběhne pouliční Marjánkovská snídaně za doprovodu dudáků ze Strakonic. Svátek folkloru bude probíhat v neděli do pozdního odpoledne.

Na festivalu vystoupí české soubory Plzeňáček, Mladinečka, Mladá muzika ze Strakonic, Marjánek a Rozmarýnek. Ze Slovenska přijedou soubory Jadlovec a La Marquesa. Z polského Štětína do Mariánských Lázní zavítá soubor Szczecinianie.

Program doplní divadlo Chůdadlo, Dechových orchestr mladých a Dixieland z Hudební školy Fryderyka Chopina a sbor Valáček z nedalekých Valů.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio