Toma Odella objevila zpěvačka Lily Allen. Teď přijede do Prahy na Metronome Festival

22. a 23. června se v Praze koná třetí ročník Metronome festivalu. Radiožurnál bude jako hlavní mediální partner opět u toho. Akce zahrnuje různé hudební žánry. Dnes vám představíme zástupce písničkářů. Jeho jméno si možná nepamatujete, ale v našem vysílání jste se s ním už určitě setkali – Tomovi Odellovi je 27 let a pochází z Velké Británie.

Britského rodáka Toma Odella objevila v roce 2012 zpěvačka Lily Allen. Viděla ho na jeho teprve čtvrtém koncertě a okamžitě mu nabídla smlouvu u svého vydavatelství In the Name Of. Blonďatý mladík ji prý svou energií připomínal Davida Bowieho.


Napsal jsem spoustu písniček, ale nikdy jsem o sobě moc neuvažoval jako o zpěvákovi. Snažil jsem se najít někoho, kdo by zpíval moje skladby, ale v Chichesteru, kde jsem se narodil, jsem tolik zpěváků neznal. Je to malé město. Takže jsem začal zpívat sám. Začal jsem koncertovat, přestěhoval se do Brightonu a pak do Londýna. Byl to docela složitý proces. Nejsem ten typ, který si sedne s kytarou a zkouší na to nalákat holky. Já začal zpívat, protože jsem nikdy žádnou nedokázal nalákat.zpěvák Tom Odell

Krátce na to vydal své debutové EP a skladbu Another Love, díky které se téměř okamžitě proslavil. V roce 2013 se pak získal Cenu kritiků na nejprestižnějších ostrovních cenách Brit Awards. Původně přitom Odell ani své skladby zpívat nechtěl.

Čím Tom Odell zaujal hudební svět?

Podle Vojtěcha Tkáče z hudebního magazínu Headliner za úspěchem Toma Odella stojí nejen talent, ale také veliké charisma a chytlavé refrény, které zní dobře na jakémkoliv pódiu. „Už od roku 2013 ho britská i americká hudbní média nálepkují jako novodobého Elton Johna,“ dodává publicista. Zpěvák ostatně přiznal, že na hudbě Eltona Johna vyrostl.

Na Metronome festivalu v pražských Holešovicích vystoupí Tom Odell v pátek 22. června.

autor: vok
Spustit audio